Ett växande samhälle

Tips

Crowdfunding

Crowdfunding är precis som det låter, en mängd investerare som med små eller stora medel investerar i exempelvis ditt projekt. Crowdfunding är ett utmärkt sätt att kolla av efterfrågan på din produkt eller tjänst, och är intresset stort finns det goda förutsättningar för att produkten eller tjänsten kommer att sälja bra när den väl kommer ut på den offentliga marknaden. 

Finansieringen är oftast det största hindret när det kommer till att utveckla en affärsidé och får man ett nej är det lätt att man tappar självförtroendet. Men med Crowdfunding kan du söka ekonomiskt stöd från flera privatpersoner och företag, alltså kan du få flera mindre investerare som gör det möjligt för dig att komma igång med ditt projekt. Tillsammans med din investerare förhandlar du fram en investeringsavtal som känns bekvämt för er båda och utefter det upprättar ni ett kontrakt. Om du behöver fler investerare till ditt projekt kan du förhandla specifika och enskilda avtal med var och en av dom.

När du planerar att söka Crowdfunding till ditt projekt har du störst chanser att hitta bra och seriösa investerare om du har en tydlig plan. För att locka finansiärer kan du erbjuda olika belöningar, det hjälper även dig att inte tappa fokus på att nå dom faktiska målen.

Drömmer du om att bli uppfinnare, sprudlar du av idéer eller är du bara innovativ med ett genuint intresse för nya lösningar då är Crowdfunding verkligen något för dig. Gör en presentation av ditt projekt antingen i något lätt överskådligt dataprogram eller gör som de flesta andra, en kort film om ditt projekt. När man använder sig av film som presentation har den potentiella investeraren också en ökad möjlighet att avgöra om han eller hon tycker att det verkar seriöst och framförallt om den tycker att du verkar driven och ambitiös med ditt projekt. Innan du publicerar din presentation rekommenderas du att stämma av den med några ur ditt nätverk.