Ett växande samhälle

Företagande, Tips

Invigning av din nya butik

En lokal butik hyllas alltid av bygden. Det är de små butikerna som är charmiga och ger mer personlighet och liv i byar och städer. De stora kedjorna är lätta och billiga men det betyder inte att en mindre invigning inte kan slå stort!

Marknadsföring

Upplys staden tidigt att din butik är på väg att öppna. Avslöja invigningsdatumet så fort du vet att du har en tidsplan som du kan hålla. Ju fler veckor du kan annonsera om invigningen, desto fler personer hinner läsa det. Skapa ett evenemang på Facebook och be dina vänner bjuda in sina vänner. Sociala medier är klockren på gratisreklam, speciellt när det handlar om mer lokal reklam.

För att se till att många kommer, erbjuda något till de som kommer. Ha rabatt på allt under invigningen eller dela ut goodiebags till de hundra första kunderna. Ha längre öppettider under första veckan så även de som bor längre bort eller måste göra ärenden efter jobbet har tid att komma förbi.

Dekorera mera

Var inte rädd för att dekorera butiken och utanför på gatan. Länsa lagret hos Ballongkungen, ingenting berätta tydligare att festligheter är på gång än ballonger i multum! Sätt upp skyltar på stan och längs gatan som leder till butiken, prata med kommunen om du vill sätta upp skyltar utanför affischeringsområden. Är det bara för en kväll brukar det vara helt okej. Varför inte anlita någon för en dag som står med en skylt och delar ut godis till förbipasserande?