Ett växande samhälle

Tips

Låna eller spara

Den som spar han har lyder ett gammalt ordspråk och det stämmer till fullo. Det fungerar väldigt bra framförallt om du har en inkomst som gör att du har något att spara ifrån. Vi har olika ekonomiska förutsättningar när det både kommer till att låna eller spara.

Att låna eller spara till något är de alternativen som man har om man vill köpa något som kanske kostar lite mer än det dagliga inköpen man gör. Vissa saker kan man aldrig spara till då det är en allt för stor kostnad och att spara ihop den summan skulle man inte ens kunna under under sin livstid få ihop.

Att spara

Det kan vara en konst att spara, och har man möjligheterna att spara något varje månad så kommer den summa att öka stadigt. Vissa kan avsätta mer än andra i sitt sparande, huvudsaken är att man spara något. Hos vissa får man bättre ränta på sina insatta pengar än hos andra så kolla upp det bästa alternativet. Försök att låta ditt sparande växa under tid, låt bli ditt sparkonto om det inte är absolut nödvändigt.

Att låna

Till vissa saker så går det inte att spara till, hus- eller bilköp exempelvis. Här så kanske man är tvungen att låna en viss summa pengar för att överhuvudtaget ha råd att kunna köpa den där bilen man vill ha eller det huset som man suktat efter en period. Att kolla upp alternativ är alltid bra när det gäller att låna pengar, och framförallt så måste man kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid.