Ett växande samhälle

Företagande, Tyringe

Öppna butik i Tyringe

Vi har redan skrivit om att Starta eget i Tyringe men nu tänkte vi gå in lite mer specifikt på vad som krävs för att starta en egen butiksverksamhet i Tyringe.

Denna text kan även vara en bra guide för dig som funderar på att öppna butik i en annan småstad. Det vi tar upp här är sådana saker som alla med drömmar om ett eget företag behöver fundera över.

Shopping

Affärsidé

Det första du bör göra är att komma på en väldigt bra och hållbar affärsidé. Ta en titt på vad staden redan erbjuder sina invånare. Försök att hitta på något nytt och unikt som inte finns i din stad än. Vad har du för intressen och hur ser ditt liv ut just nu? Kanske har du egna får. Då kanske en fårost-shop kan vara en bra idé. Har du talang för att tillverka vackra möbler i trä? Satsa på det! Du måste helt enkelt hitta ditt kall och om det fortfarande känns som en bra idé efter att ha analyserat, gjort kalkyler samt övervägt för- och nackdelar så är det bara att köra på!

Lokal

Nästa steg är att hitta en lokal. När man bor i en mindre stad är det oftast enkelt att hitta en lokal då man ofta känner någon som känner någon som har en lokal till salu eller uthyrning. Å andra sidan kanske många lokaler redan är upptagna av andra verksamheter i stan och då kan det bli svårt att hitta en passlig lokal. Har du svårt att hitta något är ett tips att ta kontakt med en mäklare som kan hjälpa till att hitta vad du söker.

Utrustning

Nästa viktiga steg innan du kan slå upp dörrarna till din nya butik är att skaffa utrustning. Vad behöver du till din butik? Hyllor? Kassaapparat? Säkerhetsskåp? Skriv ner allt på en lista och gör upp en budget innan du börjar köpa saker. Det är viktigt att man har en budget som man följer så att inte kostnaderna rusar iväg. Ett tips är att lägga ner mer pengar på viktiga saker som har med säkerheten att göra såsom kassaapparater, säkerhetsskåp och så vidare.

Marknadsföring

Inom alla branscher så behöver man ägna sig åt marknadsföring. Vilket sätt man gör det på, det varierar däremot. Ska du öppna en butik i en småstad så bör förstås din marknadsföring också vara anpassad därefter. Det gäller så att säga att rätta mun efter matsäcken, men även om du har en mycket stor plånbok så är det inte alltid bäst att för ett mindre företag i en mindre stad att  satsa på exempelvis tv-reklam. Dels så är det inte värt investeringen och dels så är det inte säkert att det gynnar ditt varumärke. Istället kanske det är trevliga erbjudanden i lokaltidningen eller liknande som konverterar bättre.

Internet

Även om du befinner dig i en småstad så kan du förstås ändå sälja saker på internet. Faktum är att detta ofta är en bra idé. Det du då ska ha i åtanke är att du även behöver en strategi för hur du ska synas på nätet och vilken typ av internetmarknadsföring du ska använda dig av. Du behöver se till att människor ser dig, annars så säljer du ju ingenting – precis som i fysiska butiker.

Comments are disabled.